3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zázvorový čaj s citrónem

Název Množství a jednotka
zázvor 250 g
bio citron 2 - 3 ks
med 1 kg

Kuchyně: staročeská
Příprava: 20 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, bio citróny omyjeme, nakrájíme i s kůrou na plátky, které překrojíme ještě na čtvrtiny. Střídavě napěchujeme do uzavíratelných sklenic, zalijeme rozehřátým medem (rozehřátým se lépe zalívá) a zavíčkujeme. Uchováváme v lednici. Používáme buďto do jakéhokoliv čaje podle chuti, nebo zalijeme dvě - tři lžičky jen vroucí vodou.


 


RECEPTY

Fazolová polévka se sušenými švestkami

Postup: Fazole večer namočíme a druhý den uvaříme do poloměkka. Přidáme na kostičky... zobrazit recept

RECEPTY

Medailonky s houbovou omáčkou a grilovanou polentou

Postup: Uvaříme si velmi hustou polentu - 300g polenty zalijeme litrem vlažné vody,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Postup: Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou.... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Indická cizrnová polévka

Postup: V hrnci na olivovém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme utřený... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...